miércoles, 20 de octubre de 2010

Primul Congres International al femeilor tiganci

De curand, mai exact in 6 octombrie 2010,  a avut loc in Spania, Barcelona,  primul congres international al femeilor tiganci, congres la care au participat peste 300 de femei din 13 tari, avand ca motto "Las otras mujeres" Celelalte femei !

Congresul si-a  propus si isi propune in continuare  sa creze un spatiu de dialog tranformator, aducand in dezabatere dificultatile sociale in care sau cu care se confrunta femeia tiganca in lume,  suferind marginalizare cel putin din trei motive - femeie, tiganca, fara studii;

Obiectivele Congresului:

1. In Congres femeile rome de baza au dreptul la opinie si opiniile lor sunt la fel de valoroase ca punctele de vedere ale femeilor cadre universitare sau experţi în romi.
2. Promovarea unei imagini pozitive a romior şi femeilor de etnie romă prin publicarea discriminarilori acestora si depăşirea situaţiilor in cauza;
3. Colectare de informaţii privind problemele care afectează femeile rome şi a romilor, în general.
4. Aprofundarea problemei  inegalităţii in familie  şi promovarea egalităţii şi parteneriatul între bărbaţi şi femei pentru a construi o societate mai egalitaristă.
5. Consolidarea, extinderea şi dezvoltarea unei reţele de femei rome pentru a promova difuzarea celor mai bune practici pentru a depăşi situaţiile de inegalitate.
6. Stabilirea contactelor cu alte reţele sau grupuri pentru a multiplica  munca de conştientizare şi de cunoaştere a romilor, în general, şi în special a femeilor rome, şi a rupe izolarea în care se găsesc.
7. Ruperea tăcerii atunci când exista situaţii de violenţă împotriva femeilor şi promovarea coexistenţei paşnice  si imbogatitoare  între bărbaţi şi femei.
8. Aportul prin contributii de succes care sa ofere  soluţii pentru problemele romilor. sursa
mundogitano.net

( http://www.mundogitano.net/index.php/news/espana/1129-barcelona-i-congreso-internacional-de-mujeres-gitanas-qlas-otras-mujeresq)

1 comentario:

  1. Please visit my page on FB and Like me!
    https://www.facebook.com/TiganRomTotOm?ref=hl

    ResponderEliminar